KULTUR – DET ER IKKE KUN FOR DE FINE

KULTUR – DET ER IKKE KUN FOR DE FINE

KULTUR – DET ER IKKE KUN FOR DE FINE

Uanset om du arbejder med renovation, rengøring eller revision, så er der en særlig ånd og jargon mellem dig og dine kolleger. Uanset kulturen i jeres virksomhed er rigtig god eller rigtig skidt, så er den en lige så stor del af jeres virksomhed, som kunder, medarbejdere og inventar. Og uanset om du er leder eller medarbejder er du med til at opbygge den kultur. Så hvorfor ikke arbejde på en virksomhedskultur der fremmer arbejdsglæden, holdånden og initiativer?

Brug virksomhedens værdier ..og hvis I ikke har nogen, så få det! Værdier kan blive jeres fælles kodex for god opførsel på jeres arbejdsplads; hvad er kutyme her hos os, hvordan opfører man sig og hvordan hjælper man hinanden, hvordan respekterer man hinanden og hvordan behandler man kunderne bedst.

En måde at komme igang..  er at bruge værdierne. Der er selvfølgelig mange måder at bruge jeres værdier på, i skabelsen af den kultur I gerne vil have, og her er én.

Sådan gør du:

  • Tag en eller to af jeres værdier med på et møde der er egnet til dialog  (bedst under 20 deltagere og med forholdsvis god tid – 30 – 60 minutter )
  • Præsenter den første værdi. Del deltagerne i mindre grupper, og bed dem diskutere, hvad de mener denne værdi betyder, og hvornår I har været gode til netop det den værdi står for.
  • I kan dernæst tale sammen i plenum om, hvad de enkelte grupper snakkede om, og som facilitator, samler du trådende. Find ind til konkrete hændelser, hvor I alle kan blive enige om, at netop denne værdi var i spil.

OBS: skal medarbejderne også hjælpe til at opbygge en positiv kultur, så uddan et par stykker til trivselsambassadør – se mere her 

Hvad får I ud af at arbejde med jeres værdier? I gør værdierne virkelige, og I bringer dem ind i dagligdagen. En værdi er intet værd, hvis ikke den udspiller sig i virkeligheden. Derfor skal I give værdierne liv, og fortolke på dem sammen.

Dette var en kort introduktion til et stærkt værktøj. Der er rigtig mange andre måder at bruge værdierne aktivt på, hvis du vil høre flere, så ring på 22 68 91 94 eller skriv til mig på maya@gejstgruppen.dk

 

Rigtig god arbejdslyst!

 

GejstGruppen